T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi

ACT NEW HOME PROJEMİZİN PİLOT UYGULAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi, Marmara Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları 2021-1-TR01-KA220-ADU-000028291 numaralı ''Active Citizenship in The New Homeland /ACT-NEW HOME (Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık)'' adlı projenin konsorsiyum üyesidir. Bu projenin diğer yerel ortağı ise İstanbul'dan Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'dir. ''Active Citizenship in The New Homeland /ACT-NEW HOME (Yeni Vatanda Aktif Vatandaşlık)'' adlı projemizin AB üyesi ortakları ise Portekiz'den FAJUB, Romanya'dan Scout Society, Fransa'dan Pistes Solidaires, Yunanistan'dan Four Elements, Estonya'dan Cuiablue'dur.

07-03-2024

Projemizle sığınmacı ve mültecileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilinçlendirerek aktif ve katılımcı olmalarını sağlamak için bir e-learning modülü geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda üniversiteler kamu kurumları STK'larda görev yapan eğitimcilerin ''Sığınmacı ve Mülteciler İçin Aktif Vatandaşlık'' eğitimi verme konusunda yeterliklerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Yunanistan'dan Four Elements, projenin başlangıcından bu yana tüm ortakların katılımıyla oluşturulmuş olan ''Sığınmacı ve Mülteciler İçin Aktif Vatandaşlık E- learning Modülünü”nün taslağını web platformunda ortaklar için hazır hale getirmiştir. Türkiye’den Marmara Üniversitesi, Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, Fransa'dan Pistes Solidaires, Portekiz'den Fajub modülün pilot uygulamasını yapmışlardır. Pilot uygulamaya hem projenin hedef grubu olan yetişkin eğitimcileri hem de nihai faydalanıcı olan sığınmacı ve mülteciler katılmışlardır. 

07-03-2024

Pilot uygulamada proje ürünü olan olan ''Sığınmacı ve Mülteciler İçin Aktif Vatandaşlık E- learning Modülünü”nün işlevselliği test edilmiştir. Pilot uygulamayı yapan kurumlar uygulama değerlendirme raporu oluşturup ortaklarla paylaşacaklar ve koordinatör kuruma göndereceklerdir. Raporların incelenmesi neticesinde e-modülde yapılacak düzenlemeler belirlenecektir. Yunanistan'dan proje ortağımız Four Elements’ in ev sahipliğinde düzenlenecek 5. TPM'ye kadar görüş birliğine varılan düzeltme önerileri ışığında modülü yeniden düzenlenecektir. Four Elements son şekli verilen e-learning modülü web portalına yükleyecektir. E-learning modülü hem ortak ülkelerin kendi dillerinde hem de proje dili olan İngilizce olarak webe yüklenecektir. Modülün eğitim kurumlarının (Üniversite, Yetişkin Eğitimi Kurumu, STK'lar) çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağı öngörülmektedir. 
07-03-2024

E-learning modül sayesinde sığınmacı ve mültecilerin hak ve yükümlülükleri konusunda bilgi sahibi olmalarını ve yaşadıkları ülkeye entegrasyon süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi Pilot Uygulama Çalıştaylarını 22 Ocak 2024 – 16 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirmiştir. Yerel çalıştaylar yetişkin eğitimcilerine ve diğer hedef grup olan göçmen, sığınmacı ve mültecilere yönelik olarak düzenlenmiş ve gerçekleştirilmiştir. 

07-03-202407-03-2024

Çalıştaylar toplam beş oturumda tamamlanmıştır. İlk iki oturuma 5 yetişkin eğitimcisi katılmıştır. Diğer oturumlara ise 13 göçmen sığınmacı mülteci katılmıştır. Tüm katılımcıların modülleri birlikte değerlendirdikleri, tartıştıkları ve beyin fırtınası yaptıkları bir süreç gerçekleştirilmiştir. Daha sonra her bir katılımcının sağladığı geri dönütler tartışılıp, birleştirilerek yerel rapora yansıtılmıştır. Ayrıca yerel çalıştay değerlendirme formu çalıştayların bitiminde tüm katılımcılar tarafından doldurulmuştur. 

07-03-202407-03-2024

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 15:25 - Görüntülenme: 110
  Beğen | 11  kişi beğendi