T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Çankaya Başkent Halk Eğitimi Merkezi

Kurs Evrakları

Değerli Usta Öğreticimiz,

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin "Ücretli usta öğreticilerin görev ve sorumlulukları" na ilişkin 27. Maddesi şöyledir:   

(1)Kurumlarda görevlendirilen ücretli usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dâhilinde yürütürler. Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.

(2) Ücretli usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.

(3) Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün 07.00 ile 22.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.

(4) Ücretli usta öğreticilere alan taraması görevi verilmez.

(5) Kursiyerlerin çeşitli nedenlerle öğrenime devam etmemeleri hâlinde kursun kapatılması durumunda, ücretli usta öğreticilerin başka bir kursta görev almaları sağlanır. Bu durumun mümkün olmaması durumunda görevlendirmeleri iptal edilir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

(6) Ücretli usta öğreticilerin, birinci fıkrada belirtilen şartları taşımadıkları, görevlerinde Ek-5 Değerlendirme Formuna göre başarısız oldukları, bu Yönetmelik hükümlerine uymadıkları kurum müdürlüğü, mülki idare amirleri veya denetlemeye yetkili birimlerce belirlenmesi durumunda, usta öğreticilerin görevlendirmeleri iptal edilir ve bu durum e-Yaygın sistemine işlenir. Bu kişilere görev yaptığı süre kadar ücret ödenir.

(7) Mücbir sebepler haricinde kurs onayından sonra göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle kurslarda görevlendirilmez ve bu durum e-Yaygın Sistemine işlenir.

 

Görev yaptığınız süre içerisinde yukardaki fıkralara uygun hareket etmeniz bizim için son derece önemlidir. Bunun yanında

a-       SGK ile ilgili iş ve işlemleri sağlıklı yürütebilmek için; kurumumuz dışında çalıştığınız kurum/kurumlar ile ilgili süreleri tarafımıza bildirmeniz

b-      Raporlu-izinli olduğunuz sürelere ilişkin bilgi ve belgeleri geciktirmeksizin tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir.

 

Yukarıda söz konusu olan durum/durumlara ilişkin oluşabilecek aksaklıklardan sorumlu tutulacağınızı hatırlatırız.

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.    

 

KURS BİTİRME TUTANAĞI İÇİN TIKLAYINIZ

KURS NOT FİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MUHASEBE BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV İMZA TUTANAĞI FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

KURSİYER BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

KURS TALEP YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2014 - Güncelleme: 12.03.2024 16:20 - Görüntülenme: 14657
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
Kurs Evrakları,